15
áPR
2024

IX. Semmelweis Egészségverseny

„Április 6-7-én tartották Budapesten a IX. Semmelweis Egészségversenyt, melyet a Semmelweis Egyetem orvostanhallgatói szerveztek, s mely esemény fővédnöke Prof. Dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora volt.

Csapatunk („First L-aid-es”) tagjai: Fazekas Kincső, Gergely Anna (Szent Mór Iskolaközpont), Egressy Bernadett (Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnázium), Király Eszter (Türr István Gimnázium, Pápa) , Trenka Lilla (Kazinczy Ferenc Gimnázium, Győr).

Az első és a második forduló során egy online tesztsort kellett kitölteni a csapatoknak, mely 20 egészségvédelemmel kapcsolatos témakört érintett. Az első két forduló együttes eredménye alapján a legjobb 100 csapat jutott tovább a III. fordulóba. A verseny III. fordulója szintén egy online tesztsor kitöltését jelentette, de itt már komplex esetekkel, problémákkal találkoztunk az egészségnevelés különböző területein, valamint egy projektmunkát kellett elkészíteni, melynek keretében, előadásokat, workshopokat kellett tartani az egészségvédelemmel kapcsolatban, különböző életkorú csoportokat megszólítva.

Végül 802 csapat közül nekünk is sikerült bejutni a döntőbe. A budapesti döntő egy két napos esemény volt, ahol különböző állomásokon interaktív feladatokat kellett megoldanunk. Végül csapatunk a 33. helyezést érte el.

A verseny nagy élmény volt, rengeteget tanultunk és megerősítette elkötelezettségünket az egészségügyi pálya iránt. Biztatunk mindenkit, akit érdekel a biológia, orvostudomány, egészségvédelem, hogy jelentkezzen erre a versenyre!”

Gergely Anna (12F)

Leave a Reply