08
OKT
2020

Kalandozás a kontinenseken – projekt látogatás a Pécsi Állatkertben

Gazdag és sokrétű kínálattal várja a Pécsi Állatkert a város iskolásait. Október 8-án  a 2.b) osztály  kapott lehetőséget arra, hogy belekóstoljon ebbe a színes és érdekes világba.

Urak voltunk aznap: különbusz vitt-hozott bennünket, és kis csoportonként külön programvezető  gondoskodott rólunk a délelőtt folyamán. A foglalkoztató teremben a térképpel kezdődött a képzeletbeli kalandozás, a kontinensek bemutatása és a legismertebb állatok felsorolása után állatok testét borító bőr, toll, szőr segítségével próbáltuk kitalálni, melyiknek ki is lehetett a gazdája.

Alig vártuk, hogy az igazi állatokkal is megismerkedhessünk.

Szerencsénkre rendkívül körültekintően tervezett körúton vehettünk részt, speciális lehetőségeket biztosítva. Pl. beszélt a papagáj, előcsalhattuk makkokkal a medvét, egészen közelről láthattunk oroszlánokat, és derültünk a szurikáták kedves pofiján és fürge mozgásukon. Még sokáig nézelődtünk volna, de egyszer csak rádöbbentünk, hogy a szinte alig megkezdett program máris két órája tart, és vár minket busz, hogy visszavigyen az iskolába. Mindezt a lehető legszebben pompázó ősz keretezte, így aztán elmondhattuk, hogy színes programmal ajándékoztak meg ma bennünket.

KÉPGALÉRIA