30
áPR
2020

Karanténdalt készített a Ritmusvarázs Ütőegyüttes

Stangl-Bokor Viktória: Gondolatok a Tavaszi szél karanténdal kapcsán

A Ritmusvarázs Ütőegyüttes két versenyre utazott volna a tavasszal, amire a váratlan iskola bezárás miatt nem volt lehetőség. Az évben rengeteget dolgoztak a fiúk, hogy ezeken a megmérettetéseken méltón szerepelhessenek. Az idei új műveket még a szülőknek sem mutattuk be. A karantén videó ötlete korán megfogalmazódott, de a kivitelezés módja nem. Miután egy régi diák személyében megtaláltam a technikai segítséget, elkezdődhetett a munka áprilisban. Először háztartási eszközök hangjaira írtam volna darabot, de eszembe jutott, hogy három diáknál van otthon dallamhangszer, egynél pedig zongora is. Így az otthon lévő hangszerekre kerestünk egyszerű dalt. A dal népszerűsége és egyszerűsége miatt pedig azonnal jött az énekes rész gondolata is.

Amíg a videó végleges formájára vártunk, megkérdeztem a diákokat, hogyan érezték magukat ebben a szokatlan feladatban:

Máté: „Jól éreztem magam, jó volt mással foglalkozni. Megtörte a monotonitást.”

Zsombor: „Furcsa volt, hogy csak egyedül játszottam. A zenekari játékhoz szoktam hozzá.”

Ambrus: „Örültem neki. A fellépéseink nagy része el lett halasztva. Így legalább nem érezzük annyira, hogy hiába dolgoztunk egész évben.”

Ádám: „Tetszett az ötlet. Készítés közben kicsit izgultam, hogyan hallatszódik ez, meg nem vagyok nagy kamera arc. Még mindig bizonytalan vagyok, hogy milyen lesz majd a videóban, de remélem jó lesz.”

Mátyás: „Nagyon tetszett nekem ez a feladat és harmadszorra sikerült is rendesen felvenni az egészet”.

Levente: „Kíváncsi voltam, hogy milyen lesz a végeredmény, mert hasonlót még nem csináltunk.”

Bálint: „Jól éreztem magam a gyakorlás folyamán, és izgatottan vártam, hogy milyen lesz, mert még ilyenben nem volt részem.”

Ákos: „Furcsán, mert ilyen fajta feladatot még nem csináltam. Egy kicsit idegesen is, mert mikor már kb. a 68. felvételt indítottam, az idegesítő volt.”

László: „Élveztem a feladatot. Számomra egy nagy élmény lett, hogy egy igazi karantén videóban szerepelhettem.”

Zora: „Igazán megtisztelve éreztem magam és örültem, hogy egy ilyen természetes, és király produkcióban részt tudtam venni. Főleg ebben a vírus által okozott helyzetben megerősítette a tavasz hangulatát bennem.”

Kattins a képre!