01
áPR
2020

Leendő kiscsoportos óvónénik bemutatkozása

Nevem Juhos Szilvia,  34 éve dolgozom óvodapedagógusként. Gyerekkori álmom vált valóra azzal, hogy óvodás korú gyermekekkel foglalkozhatok.
A Szekszárdi Tanítóképző Főiskola óvodapedagógusi szakának elvégzése után, 1987 – ben a Pécsi Aradi Vértanúk Úti Óvodában helyezkedtem el, mely az idők során második otthonommá vált. 2014 – ben az önkormányzati óvodánkat átvette a Pécsi Egyházmegye, így azóta munkámat katolikus szellemiség hatja át. A gyerekeknél szeretném elérni, hogy nyitottak legyenek a hitre, ébredezzen bennük egy személyes istenkapcsolat, mely későbbi életükben is biztos támaszuk lehet. Ezen értékek átadása által az én nevelői munkámat is áthatja az istenszeretet.

Nevelési munkámban legfontosabbnak tartom a szeretetet, türelmet, vidámságot, kedvességet, egészséges határokat szabva a gyerekeknek. Részt vettem sok továbbképzésen, ahol új ismeretekkel, módszerekkel találkoztam, melyeket lelkesen építek be nevelői munkámba, így a gyerekek számára érdekesebbé, színesebbé téve a tevékenységeket. Tapasztalt, felkészült óvodapedagógusnak tartom magam, örömmel készülök a kiscsoportos gyerekek fogadására. Fontosnak tartom az “anyás beszoktatást”, mely lehetővé teszi a fokozatos, meghitt, zökkenőmentes beilleszkedést a gyermek számára. Kedvenc nevelési területeim az ének zene, dalos játékok, mesélés verselés és a mozgás,ezért különösen örülök, hogy az új óvodánkban egy korszerű, jól felszerelt tornaterem van, ahol színvonalas mozgásfejlesztést valósíthatok meg.

Szeretettel és izgalommal várom a leendő kisgyermekeket és szüleiket.

Török Gizella vagyok. Orfűn élek a családommal, férjemmel és három gyermekemmel.

Óvónőként különleges élmény számomra megélni és kísérni a formálódó lélek az érlelődő személyiség kibontakozását. Szeretem az ovisok varázslatos világát, én pedig szeretném nekik megmutatni a világ varázslatosságát.
Erősségem a kézművesség, az ábrázolás kultúrája, szinte minden nap élek a lehetőségeivel. Óvodánk rendkívül felszerelt, örömmel használjuk a fejlesztő szobát, tornatermet, játszótereket a mindennapokban.

Szeretem az óvoda közösségét, kedves nyitott emberek között dolgozhatok nap, mint nap.