14
SZEPT
2021

NEKünk a NEK – Ott voltunk!

NEKünk a NEK

Iskolánk részvétele az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Konresszuson

Az elmúlt héten zajlott az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Budapesten, melyre nemcsak a főszervezők, hanem iskolánk is régóta készült. A tavalyi tanévben nyilvánossá vált az esemény részletes programja, melyek közül az intézményünk többre is hirdetett közös részvételi lehetőséget. Még a nyári vakáció előtt összeállt az utazók névsora: a 10-12. évfolyamosok a Forrásponton, míg az 5-9. osztályosok a pápai záró szentmisén vehetnek részt.

Ami akkor még távoli és bizonytalan volt, az augusztusra egyre inkább közeledni látszott. Szeptember 5-én valóságosan is megkezdődött a kongresszus, ami iskolánk diákjait is megélénkítette. A budapesti színes programok egy kicsiny szelete a Szent Mórba is elért. A felsős diákok a múlt hét valamennyi napján egy-egy NEK-hez kapcsolódó kérdést kaptak, melyre a választ az épületben mindig máshol elrejtve találták meg. Az ügyes kincskeresők közül naponta egy nyertes került kihirdetésre 5-6. és 7-8. évfolyamban is, akik következő reggel jutalomban részesültek. A gimnazistáknak szintén a múlt hét állt rendelkezésére egy, a témához kapcsolódó 52 kérdéses online feladatlap kitöltésére – a helyes megfejtők közül a győztes a héten veheti át jól megérdemelt nyereményét.

A játékos készülődés mellett a lelki töltekezés is kiemelt helyet kapott. Egy busznyi gimnazista diákunk kísérő tanáraikkal együtt vett részt a pénteki Forráspont Ifjúsági esten, ahol Jézusé volt a főszerep: énekkel és szóval tettek tanúságot a meghívott vendégek az Eucharisztiában jelen lévő Krisztusról, akivel a fiatalok még aznap este, egy közös szentségimádáson maguk is találkozhattak.

Vasárnap hajnalban egy másik busz telt meg az ifjabbakkal, akik tanáraikkal együtt a főváros szívébe utaztak, hogy részt vegyenek a pápai szentmisén. Ők a héten korábban már elvégezték szentgyónásukat, így tiszta lélekkel várhatták a találkozást a kenyérben jelen lévő Megváltóval. A tömeggel együtt köszöntötték lelkesen a Szentatyát és imádkozták végig a szentmisét. Néhányan közülük nemcsak a szektorokban ülve, hanem fehér ruhában, ministráns szolgálatot ellátva emelték az ünnep fényét.

Valamennyien a pápai áldással felvértezve, kegyelemmel eltelve tértek haza a Hősök teréről.

NEK mindenkit megszólított a múlt hét során, szép emléket hagyva a szívekben. Istennek legyen hála érte!

További képek az alábbi Drive-linken érhetőek el:

https://drive.google.com/drive/folders/1FyX-pQrgzpegSEWXwme3x11aImYWJE-n?usp=sharing