16
DEC
2021

„Nézd, az ajtóban állok és kopogok” – adventi lelki nap

2021. december 11-én ezzel a szentírási idézettel indult a Szent Mór Iskolaközpont felsősök és gimnazisták számára szervezetett lelki napja. 8 órától valamennyi tanuló és pedagógus közös szentmisével ünnepelt a Székesegyházban. Lápossy Péter atya napindító gondolataiban ugyanezen igehely mentén buzdított mindenkit szíve ajtajának kitárására.

Ezt követően a diákok osztályonként, évfolyamonként különböző programokon vettek részt. Az 5. évfolyam Jézus születését járta körül egy rövid animációs mese segítségével, majd egy adventi padlóképes foglalkozást elevenítettek meg. A 6. évfolyam a Négy gyertya meséje alapján kereste a béke, hit, öröm és remény lángjait az életében, majd fiatal tanúságtevők Isten-keresésének megtekintése után fogalmazták meg leveleikben Jézusnak azt, hogy hol szeretnének Vele találkozni az ünnepek idején. Mindkét évfolyam lapbook-ot készített a mottó alapján, adventi „lélek-finomhangolás” céljából. A 7. évfolyam ünnepi Kahoot segítségével mérte össze az erejét, továbbá online tanúságtevők videói alapján keresték a választ arra, hogy Isten hogyan kopogtat be az életükbe, végül Klaus Hemmerle Négy kulcs című verse alapján készült padlóképes foglalkozáson vettek részt és nyitogatták ajtóikat. Mindegyik osztály közös énekléssel zárta a délelőttöt.

A 8. osztályosok Hoffmanné Toldi Ildikó vezetésével megtekintették a Punya, egy cigánymese Jézusról című színdarabot, majd ezzel dolgoztak kiscsoportokban, a darab színészeinek segítségével. Gimnazistáink Sefcsik Zoltán evangélikus lelkész vezetésével elmélkedtek az öröm, félelem, harag érzéseiről a karácsonyi és saját történeteik mentén. A 9.g osztály Gyárvárosban Nagy Norbert atyával töltötte a délelőttöt, a 10.g a Máltai Szeretetszolgálat munkájába tekintett be, a 12.g pedig Schauermann Tamással beszélgetett a délután folyamán.

Valamennyi diák és tanár ajtaján bekopogott Jézus a szombat során: „Aki meghallja szavam, és ajtót nyit, bemegyek hozzá, vele eszem, ő meg velem.” Reményünk, hogy az adventi idő végére minden szív ilyen vendégre talál.

Az teljes képanyag IDE KATTINTVA érhető el!