15
NOV
2017

„Szent Mártonnak ünnepén égő lámpást viszek én”

 

November 10-én pénteken délután emlékeztünk Szent Mártonra az adakozóra, a vigasztalóra, a jótevőre, és ünnepeltünk a családokkal.

Óvodánkban már hagyománnyá vált Szent Márton ünnepe. November elejétől kezdtük a felkészülést a csoportokban lámpások készítésével. Mindegyik korosztály az életkori sajátosságainak megfelelően ismerkedett a szent életével, példaértékű cselekedeteivel, a nagycsoportosok el is játszották az ismert legendát.

A családi ünnepre népi dalos gyermekjátékcsokrot állítottunk össze, valamint énekekkel, imádsággal készültünk a templomlátogatásra. A hangulatosan feldíszített udvaron gyülekeztek a családok alkonyat előtt.  Együtt énekelve, játszva vártuk az estét, mikor meggyújthattuk a kis lámpásokat, melyek fényénél megvendégeltünk minden résztvevőt teával és libazsíros falatokkal. A szeretetvendégség után Geiszelhardt Sára Pécsi Katifi önkéntese gitárkíséretével énekelve hívtuk közelebb a gyerekeket és a szülőket, hogy Nagy Norbert atya megáldja kis lámpásainkat. Hangsúlyozta, hogy a világító gyertyaláng Jézushoz vezet. Közös imádsággal zártuk az óvodai programot, melynek követően együtt indultunk a Belvárosi templomba , ahol dr. Kajtár Edvárd atya nagy szeretettel várt bennünket.Az atya a gyerekeket bevonva idézte fel Szent Márton történetét.  Világító lámpásaink fényénél énekelve, imádkozva jártuk be a templomot. Az oltárhoz érkezve a gyerekek Márton példája nyomán odaadhatták kis jelképes köpenyük felét Jézusnak.

A cikket írta: Vassné Riba Enikő és Juhos Szilvia

A fotókat készítette: Juhos Szilvia

KÉPGALÉRIA