14
OKT
2018

Óvodapedagógusaink lelki napja Veszprémben

Az óvodavezető asszony szervezésében és a  Pécsi Egyházmegye anyagi  támogatásával a Szent Mór Katolikus Óvoda nevelőtestülete októbber 12-én lelki napon vehetett részt  a Veszprémi Főegyházmegye Érsekségén. A pedagógusokat és dajkákat az óvoda lelkésze, dr. Kajtár Edvárd atya kísérte el.

Dr. Márfi Gyula érsek úr személyesen fogadta és kísérte a csoportot a Szaléziánum Érsekségi Turisztikai Központba. Az agapét követően érsek atya közvetlen beszélgetésben szólította meg a vendégeket, melynek témái voltak:

  • a hit szerepe és gyakorlása az óvodai közösségben, és a családokban
  • a papi és pedagógusi életpályák, személyes beszámolók
  • a karizma szerepe a mindennapi életben és a hivatás gyakorlásában

A tartalmas beszélgetést követően, érsek atya tárlatvezetés keretében mutatta be a közelmúltban felújított palota történetét és kincseit. A magán kápolna megtekintése során közös ima és éneklés következett. A lelki nap programja a székesegyházban folytatódott, az alapítás történetének megismerésével, az épület jellegzetességének kiemelésével.

A kellemes ebédet követően délután Edvárd atya irányításával székesegyházban napi zsolozsma imaórát tartottak.

A lelki nap zárásaként, a Szaléziánum Érsekségi Turisztikai  Központ munkatársa által bemutatott  „Eucharistia vinaculum caritatis” című kiállítását tekintették meg, majd az állandó tárlatokon keresztül ismerkedtek az egyházmegye történetével, betekintést nyertek  az egyházi tulajdonú épületek felújítási munkálataiba.

Az imádsággal átszőtt tartalmas, teljes lelket feltöltő nap után a Balaton partjának érintésével tért haza a közösség Pécsre.

KÉPGALÉRIA
Juhos Szilvia fotóiból