15
MáRC
2020

Óvodavezetői tájékoztató

Tisztelt Szülők!

A rendkívüli helyzetre való tekintettel a következőkről tájékoztatom Önöket.

A 45/2020. (III.14.) Korm. rendelet 2.§-ában foglaltak alapján óvodánk 2020.március 17-től csak ügyeleti rendszerben fog működni.

Az intézkedés az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető, tömeges megbetegedést okozó humán járvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása érdekében lépett életbe. Emiatt csak feltétlenül szükséges esetben kérjenek ügyeletet gyermekük számára. Ezt csak azon szülők számára tudjuk biztosítani, akik munkájukat járvánnyal kapcsolatos területen végzik, illetve a felügyelet indokoltságát igazolással tudják alátámasztani.

Kérem, hogy lehetőség szerint a gyermekek ténylegesen töltsék otthon azelkövetkező időszakot.

Kérem, hogy 2020. március 16-án délelőtt jelezzék az ügyeleti igényeket, melyet megtehetnek személyesen, illetve a szentmorovoda@pecs.egyhazmegye.hu email címen is.

Továbbá kérem, hogy az óvodába csak egy felnőtt kísérje be a gyermeket, és minél rövidebb időt töltsenek el az intézményben, ez vonatkozik az udvari tartózkodásra is.

Hétfői napon minden óvodába jövő gyermek étkezése biztosított, keddi naptól csak az ügyeletet igénybe vevő gyermekeknek rendelünk étkezést. Az a szülő, akinek gyermeke otthon tartózkodik és igényli az étkezés biztosítását, gyermeke ebédjét a MEVID által kijelölt átadóhelyen – elvitelre csomagolt módon – tudja átvenni azt 11.00-13.30 között. (PTE MIK Koll. alsó szint – Pécs, Boszorkány u. 4.)

Ezen igényüket a szentmorovoda@pecs.egyhazmegye.hu   e-mail címen tehetik
meg hétfő 12 óráig.

Megértő együttműködésükre számítva:

Tomposné Kovács Edit
tagóvoda vezető