12
NOV
2018

Pályaorientációs projektnapot rendeztünk

2018. november 10-én, szombaton munkanap volt az egész országban. Iskolánk ezt a napot választotta arra, hogy PÁLYAORIENTÁCIÓS  PROJEKTNAP-ot rendezzünk. Az alsóban a mesterségeket játékosan, mesékkel is illusztrálva jelenítettük meg, a fölsősök pedig kirajzottak a szülők által lehetővé tett különböző munkahelyekre tapasztalat-szerzésre.

A gyerekek írásai alapján összeállt információk:

Egy nap a Tűzoltóságon

A pályaorientációs nap alkalmából a mi osztályunk, az 5.a) a Tűzoltóságra látogatott el. A helyszínre busszal mentünk. Az épület előadójában meghallgattunk egy előadást a katasztrófákról Egry Krisztián tűzoltótól. Nagyon érdekes volt. Az előadás után lementünk a szertárba és ott két Laci bácsi kíséretével megnéztük a tűzoltóautókat. Volt ott műszaki mentő, létrás autó, fecskendős autó és még sok minden más is. Minden felszerelést megfoghattunk és kipróbálhattuk. Hosszú sorban álltunk, hogy felvehessük a hátunkra az oxigénpalackot és felhúzhassuk a maszkot. Sokunkat lebilincselt az a csúszó rúd, amin a tűzoltók lefelé közlekednek. Végül megnéztünk egy bemutatót arról, hogy mit nem szabad és mit kell csinálni akkor, ha az olaj felgyullad a serpenyőben. Mindenki sok élménnyel tért aznap haza. Köszönjük.

Sónyák Péter 5.a

KÉPGALÉRIA

Szombaton az egyik osztálytársunk anyukájának a munkahelyére, a Máltai Szeretetszolgálat elektronikai hulladék-bontójába látogattunk el.

Meglepődtünk, hogy mennyi ilyen szemét van Pécsett. Megdöbbentő hogy az emberek mennyi elektromos dolgot dobnak ki. Láttunk rengeteg gépet, amik már nem működnek.

Az volt a legjobb, hogy szétszerelhettünk néhány számítógépet, kiválogattuk a még használható, újrahasznosítható részeit. Igazi csavarhúzógéppel szereltünk!!! Együtt csináltuk, ketten dolgoztunk egy asztalnál. Az jó volt, mert ketten foghattuk a csavarhúzót, amikor nehezen jött.

Az is tetszett, hogy a nyomtatott áramkörökből képeslapokat meg ékszereket lehetett barkácsolni. Az a karkötő, amit ott csináltam a billentyűzet betűiből, azóta is a karomon van.

Ott jöttem rá, hogy bűvész leszek.

5.b) osztályos tanulók

KÉPGALÉRIA

6.a) osztály az ARANYSAS PATIKÁBAN

KÉPGALÉRIA