15
NOV
2023

Szent Márton ünnep az óvodában

Szent Márton ünnep az óvodában

Hagyományaink szerint Szent Mártonra emlékeztünk óvodánkban. Idén november 10-én az aulába hívtuk családjainkat, ahol az óvodások dalos játékaival kezdődött az ünneplés. A libás népi játékok azt sugallták, hogy Márton lelkülete köztünk van.

Ezt követően a Mecsek Táncegyüttes zenészei hívták táncba a vendégeket. A vidám mulatság után minden csoport libazsíros kenyérrel és teával várta a gyerekeket és szülőket.

Később közös ének hangja töltötte be a teret, amit a Szent Mór Iskolaközpont gitárosai kísértek és tettek felejthetetlenné.

Kis lámpásainkra idén is dr. Kajtár Edvárd atya adott áldást, majd a családokkal a Székesegyházba indultunk közös áhitatra. A bazilikában Kovács József atya várt bennünket, aki Szent Márton nagylelkű szeretetéről és annak szimbólumáról, a fényt és meleget árasztó lámpásokról beszélt, ami nagyon fontos mindannyiunk, különösen a gyerekek életében. Meghallgattuk a nagycsoportosok versét Szent Márton életéről, majd közös imádsággal és a családok áldásával zárult az este.

A meghitt áhitat, a templom csendje és a közösség ereje segített hitünk megélésében és elmélyülésében.