07
DEC
2022

Szent Miklós-napi hittanos vetélkedő a Szent Mór Iskolaközpontban

2022. december 6-án iskolánk, a pandémia miatt több év kihagyás után, végre újra személyesen adhatott otthont hagyományos hittanos vetélkedőjének. A verseny két fordulóból állt: az első fordulóban egy feladatlapot töltöttek ki a versenyzők, majd a legügyesebben kitöltő 9 csapat vehetett részt a 2. körben megrendezett játékos délelőtti megmérettetésen. A verseny lebonyolításában a Hittan Munkaközösség tagjai, Husztáné Lovasi Krisztina, Szakmári Eszter, Izsák Kálmán és Somogyi-Nagy Éva Anna vettek részt.
A versenyre az egyházmegye katolikus intézményeinek, illetve valamennyi általános iskolájának 7-8. évfolyamos hittanosai jelentkezhettek 3-3 fős csapatokban. Az élő fordulóban a szekszárdi Szent József Iskolaközpont tanulói, valamint 2 drávaszabolcsi, 2 harkányi és 4 pécsi csapat képviseltette magát. Az első forduló témáját az evangéliumok, a másodikét pedig advent és karácsony adta.
A délelőtt kezdetén Nagy Andrea igazgatónő és Kovács József iskolalelkész köszöntötték a versenyzőket, hitoktatóikat, akik az Úr áldásával kezdtek bele a közös munkába. A feladatok változatos módon mozgatták meg a résztvevők képességeit. Képkirakó, Facebook-profil alkotása, activity, QR-kód keresés, Kahoot-kvíz, bibliai matek és betlehemépítés is szerepelt a nap programjában. A versenyzők ügyesen és kreatívan vették az akadályokat, melyről az alig egy-két pontos pontszámkülönbségek is tanúskodtak. Jókedv kísérte végig az alkalmat, és a programpontok előrehaladtával a hangulat is egyre oldottabbá vált. A csapatok összetartása és igyekezete példa értékű volt.
A végső sorrendet pár pontos különbségek adták, ami kiváló mutatója a felkészült versenyzőknek. A dobogó legfelső fokára a Szent József Iskolaközpont növendékei állhattak (hitoktatójuk Szabóné Varjas Ildikó), második helyen a Harkányi Plébánia Három csillag elnevezésű csapata végzett (hitoktatójuk Halász Krisztina), a harmadik helyet pedig iskolánk növendékei szerezték meg (hitoktatójuk Szakmári Eszter). Mivel az indulók kivétel nélkül sikeresen teljesítettek, valamennyi versenyző értékes jutalmakkal térhetett haza.
Minden résztvevő diáknak és kísérő tanáraiknak szívből gratulálunk!

A versenyről készült teljes képanyag IDE KATTINTVA érhető el.

Néhány pillanatkép a versenyről: