06
DEC
2019

Szent Miklós napja

A Szent Mór Iskolaközpont tanulói nem egy Északi sarkon lakó mesefiguráról, hanem egy valóban élt, szentéletű püspökről emlékeznek meg december 6-án.

A reggeli kápolna témája Szent Miklós püspök élete volt, amelynek legendáit Széles Edit igen érdekfeszítően foglalta össze. Említette a szent tulajdonságait, és azokat a csodákat, amelyek alapján egy okos, jóságos, adományozásra és mások megsegítésére mindig kész főpap alakja körvonalazódott a gyerekek fejében. Ugyanezen gondolatokat egy szépséges régi népének is tartalmazza, amelyet tanultunk, gyakoroltunk: Szent Miklós püspök (mp3). Az utolsó versszak különösen fontos és aktuális vágyunkat; egy jó püspök kinevezését is megfogalmazta.

Ezután levonultunk a nagyterembe, ahol már várt mindenkit az 5.a) osztály. Blatt Péterné osztályfőnök szeretettel köszöntött mindenkit, és bejelentette a meglepetés programot, amely egy vidám történet volt sok-sok mikulás-sapkával. A kicsik nagyon élvezték az előadást (a nagyok is), melyet ezúton hálásan köszönünk a felkészítőknek és az előadóknak!

Ezek után a Mikulásvárás ideje következett, énekekkel csalogattuk a Szent Mór Iskolaközpontba az épp arra röpködő rénszarvas-szán tulajdonosát. A repertoárban a már említett népéneken kívül népdal, műdal, gyerekdal is szerepelt. Például: Megjött már a Mikulás (mp3).

Ezt már a menetközben megérkezett Mikulásnak is elénekeltük, aki nagyon dicsérte a gyerekek igyekezetét. Elnézést kért a késésért, de zsúfolt volt az északi-sarki rénszarvas-szán szerviz, ugyanis reggel defektet kapott az egyik rénszarvas lába…

Nótás Mikulás (mp3).

Osztályonként kiosztotta a csomagokat, majd még ő hálálkodott, hogy itt lehetett.

Azt hiszem, hogy ez a reggel igazán tartalmas és vidám volt, amilyen egy Mikulás-naphoz illik.

KÉPGALÉRIA
Steiner Eszter és Gyöngyösi István fotóiból