30
OKT
2019

Szent Mór napi hittanos vetélkedő

Október 25-én a hagyományos Szent Mór napi ünnepségének keretében idén először adott otthont iskolánk egy hittanos vetélkedőnek, melynek témáját a névadó Boldog Mór életén túl a város szívében elhelyezkedő templomok, a Gyertyaszentelő Boldogasszony Plébániatemplom (Dzsámi) és a Szent Péter és Pál Székesegyház adták. A verseny lebonyolításában a Hittan Munkaközösség tagjai, Husztáné Lovasi Krisztina, Sterner Dániel és Nagy Éva Anna vettek részt.

A közös együttlétre a Pécsi Egyházmegye számos katolikus oktatási intézményéből érkeztek csapatok a 7-8. osztályokból, 4-4 fős csapatokban. Képviseltette magát a Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola és Óvoda, a Komlói Kodály Zoltán Ének-Zenei Katolikus Általános Iskola és Óvoda, Mohácsról a Boldog Gizella, valamint a Park Utcai Katolikus Iskolák, a Paksi Balogh Antal Katolikus Általános Iskola, és saját iskolánk is indult négy bátor jelentkezővel.

A köszöntő szavak után imádság foglalta keretbe a találkozást: a Szentlélek hívása nyitotta meg; és hálaadás zárta le a vetélkedőt. A feladatok változatos módon mozgatták meg a résztvevők képességeit. Képkirakó, hiányos szöveg, szóháló, activity, online kvíz és bibliai matek is szerepelt a délelőtt programjában. A versenyzők ügyesen és kreatívan vették az akadályokat, melyről az alig egy-két pontos pontszám-különbségek is tanúskodtak. Jókedv kísérte végig az eseményt, és a programpontok előrehaladtával a hangulat is egyre oldottabbá vált. A csapatok összetartása és igyekezete példaértékű volt.

A végső sorrendet pár pontos különbségek adták, ami kiváló mutatója a felkészült versenyzőknek. A dobogó legfelső fokára iskolánk képviseletében a hazai csapat állhatott, melynek tagjait a 8. b osztály lelkes tanulói alkották: Gergely Anna, Kovács Dorka, Keresztény Örs és Periskics Márton. Második helyen a komlói iskola „Szent Kinga” csapata végzett, a harmadik helyet pedig a mohácsi „Mo-Ma” szerezte meg a Park Utcai Katolikus Általános Iskolából. Mivel az indulók kivétel nélkül sikeresen teljesítették a nap programját, valamennyi versenyző jutalmazásban részesült.

Minden résztvevő diáknak és kísérő tanáraiknak szívből gratulálunk!

Nagy Éva Anna

KÉPGALÉRIA