29
MáRC
2019

Tájékoztató a Papnövelde úti épülettel kapcsolatos tudnivalókról, változásokról

Kedves Szülők!

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy elkezdődött a Papnövelde utcai épület eszközbeszerzése keretében az új eszközök szállítása. Megérkeztek a tanulók folyosói szekrényei. Ezeket a 7.-12. évfolyamos diákok használhatják. Tanulónként egy-egy szekrény áll rendelkezésre a tanulóknak táskájuk, kabátjuk, sportfelszerelésük tárolására. A jelenleg osztálytermekben található tárolószekrények a 7-12. évfolyam termeiből kikerülnek és az alsóbb évfolyamok (5-6. évfolyam) termeiben kerülnek elhelyezésre.

Az új szekrények használatbavételének feltételeit és az ehhez kapcsolódó részletes tájékoztatót a kitöltendő nyilatkozattal a mai nap folyamán hazaküldtük gyermekeikkel. Amennyiben ez nem érkezett volna meg az Önök kezébe, biztonságképp itt is továbbítjuk Önöknek csatolmányként.

Kérjük Önöket, hogy a nyilatkozatot kitöltve a kaució befizetése mellett az iskola pénztárában adják le 2019. április 1-15. között.

Reméljük, hogy a diákok gyorsan birtokba veszik a szekrényeket és iskolai komfortérzetük ezáltal is javul.

Az eszközök szállításának második fázisában megérkeztek az interaktív táblák, melyeket a hét folyamán elkezdtek üzembe helyezni és végleges helyükre felszerelni.

A következő napokban nemcsak az osztálytermekbe, hanem a csoportbontásos termekbe is felkerülnek az okostáblák.

Éppen ezért az intézményi beléptető rendszerben a következő változások várhatók 2019. április 1-jével:

– Az intézménybe késve érkező diákokat – eddigi gyakorlat szerint – 7.45-től a kapuügyeletes fogadja, rögzíti.

– 8.00-kor zárjuk a főbejárat üvegkapuját. A 8.00 után érkező diákokat a portás engedi be nevének és osztályának rögzítésével. Amennyiben a portás a gyermeket név szerint nem ismeri, a tanulótól bemutatásra elkéri diákigazolványát, vagy bérletét.

– Az üvegkapu 12,30-ig zárva van, diákok csak igazgatói, vagy igazgató-helyettesi engedéllyel tudnak 8.00 és 12.30 között kilépni az intézményből. Az intézmény engedély nélküli – bármilyen egyéb úton történő – elhagyása (pl. kapun átmászás, stb.) fegyelmi fokozatot von magával az iskola Házirendje értelmében. A diákokat nem engedjük ki a városba boltba, pékségbe a tanórák közti szünetekben, tízóraijukról iskolába érkezés előtt gondoskodjanak.

– Amennyiben iskolai program miatt hagyják el a tanulók az épületet, úgy a kísérő pedagógus biztosítja számukra a kiléptetést.

– A szülőket, külsős diákokat, hivatalos szervek képviselőit, vendégeket kérjük, hogy az intézménybe érkezve a portán jelezzék, hogy kihez érkeztek, nevüket a portásnak megadva.

Együttműködésüket köszönjük!

Üdvözlettel:

Nagy Andrea

igazgató