28
AUG
2023

Tanévkezdő információink

Tanévkezdő kisokos, szülőknek és diákjainak

Veni Sancte: tanévnyitó szentmisénket 2023. augusztus 31-én, 16 órakor a Székesegyházban tartjuk.
Szeptember 1-jén a diákok saját osztályaikkal töltik a napot – iskolai, vagy külsős helyszínen. Erről az osztályfőnök tájékoztatja Önöket.

Szeptember 4-től már tanórákat tartunk. Az órarendet a gyerekek osztályfőnöküktől kapják meg.
A nyár folyamán megérkeztek az új tankönyvek. A tankönyveket a szaktanárok adják át gyermeküknek az adott tantárgy első tanítási óráján.

Az új tanévtől a digitális naplónk e-Kréta lesz. Ennek indulásáról, aktiválásról külön levélben fogjuk Önöket tájékoztatni – belépési kódok, hasznos linkek segítségével.

Felső tagozatos és gimnazista diákjainknak saját, zárható fémszekrények állnak rendelkezésre táska, sportfelszerelés, kabát, stb. tárolására, melynek kulcsát 1.000 ft kaució ellenében tudják átvenni az iskolatitkárságon.

Az új tanévben új pénztárosunk lesz, az utalással történő díjfizetéseket közvetlenül tudják bonyolítani a szülők. Pénztári nyitva tartás – a személyi változás miatt – Hunyadi utcai pénztárunkban azonban szeptember 11-től lesz. Kérjük a szülők türelmét e téren.

Az első szülői értekezletek időpontjáról az osztályfőnökök tájékoztatják Önöket.
Művészeti iskolánk zenei tagozatának hangszeres időpont egyeztetéseire a hangszeres tanáraink által jelzett időpontban kerül sor. Kérem Önöket, ezen a hangszeres óraegyeztetésen beszéljék meg gyermekük hangszeres órájának időpontjait.

Gyermekeik iskolai, tanórán kívüli programjainak költségeit – többek között hangversenybérletet, színházbérletet, művészetis és közismereti tárgyak versenyeinek részvételi díjait, projektnapok költségeit, belépőket – részben, vagy teljesen az Önök által befizetett kulturális díj hozzájárulásokból fedezzük. Ennek összege az idei tanévben nem változik. Kulturális díj hozzájárulásukat a Kapisztrán Alapítványunkra tudják utalni.

Mint Önök által ismert, a felsős és gimnazista diákjaink a testnevelés – heti 5 órai – követelményeit heti 3 órarendi és 2 délutáni, mindennapos testnevelés keretében teljesítik. Amennyiben gyermekük nem igazolt sportegyesületi sportoló, úgy kötelező tanórái közé tartozik a heti 2 óra délutáni mindennapos testnevelés. Amennyiben igazolt sportegyesületi tag, úgy erről az egyesület vezetője/képviselője által aláírt és lepecsételt igazolást szeptember közepéig le kell adni gyermekük testnevelő tanárának. (Az igazolás mintája elérhető honlapunkon.)

Üdvözlettel,
Nagy Andrea, igazgató