25
MáRC
2015

Tantestületi jubileumi vendégség a püspöki palotában

Intézményünk életében van egy hagyomány, hogy a tantestület részéről 20 évenként a püspöki palotában ünnepeljük a jubileumot. Mivel épp most telt el az első 20 év, március 25-én püspök úr meghívására felkerekedtünk, és néhány csodálatos órát töltöttünk nála. Ünnepi ebédet kaptunk, sok szép, köszönő és biztató szót, és egy igazán élményszerű látogatás lehetőségét a palotában, a Káptalani Levéltárban és a Celle trichorában.

A finom ebéd után megnézhettük a palota teraszát, a pompásan felújított termeket és műkincseket. Külön élmény volt a püspöki magánkápolnában együtt imádkozni,  Salve Reginát énekelni és főpásztorunk külön áldásában részesülni. A püspökség munkatársai ezután csoportokban vezettek minket végig a levéltárban, a palota kertjében és a háromkaréjos kápolnában.

Többen megállapítottuk, hogy már meglehetősen régóta élünk Pécsett, de ezt a sok csodát még nem láttuk. Püspök úr láthatólag szívesen osztotta meg velünk mindezt, neki és munkatársainak hálásan köszönjük a szép ünnepi meglepetést.

KÉPGALÉRIA Gyöngyösi István fotóiból

Salve Regina éneklés a kápolnában (részlet)