16
OKT
2017

Teréz napi virágültetés

Október 15-e Nagy Szent Teréz napja, valamint az első magyarországi óvoda alapítójának, Brunszvik Teréz emléknapja.

Szent Teréz a karmelita rend megújítója, aki az Istennel való lelki találkozás teljességének megtapasztalására tette fel életét. Az ő üzenete hordozza számunkra az imádságban rejlő teljes belső nyugalom megtalálását.

„Légy ott ahol vagy, minden érzékeddel együtt.” – Avilai Szent Teréz

Brunszvik Teréz az első hazai kisdedóvó (akkor még angyalkert) megalapítója. Intézményében az erkölcsépítésre, a jóra vezető képességek kibontakoztatására, az igazra, szépre való nevelésre törekedtek. Elődeinkre emlékezve szerveztük meg ebben az évben is a „Teréz napi virágültetést”.

Az óvoda nagycsoportosainak szorgos munkája által megszépült óvodánk udvarának virágos kertje. A tavasszal kiültetett egynyári virágok helyére kerültek a szülők által felajánlott árvácska palánták és tulipánhagymák.

Az ültetésre egy igazán szép őszi napon került sor. A gyermekek homokozó lapátokkal segítettek ültető gödröket ásni, ezekbe kerültek az árvácska palánták, közéjük a föld mélyére a tulipánhagymák. A beültetett virágos kertet az óvoda többi csoportja is megcsodálta, énekkel és imával köszöntötte.

A cikket írta: Horvátné Ács Eszter

A fotókat készítette: Juhos Szilvia

KÉPGALÉRIA