04
JAN
2022

Ünnepi pillanatok az óvodában – Visszatekintés a karácsonyi készülődésre

Óvodánk közössége az idei évben is csatlakozott a pécsi Katolikus Karitász karácsonyi adománygyűjtő felhívásához. Advent kezdetétől, napról napra gyűltek a gondosan elkészített ajándékok, az Angyalbatyuk. Hála és köszönet minden családnak, akik önzetlen adományaikkal segítették szebbé varázsolni kisgyermekek karácsonyát!

Zöld óvodaként az ünnepi készülődés elengedhetetlen, fontos része a téli madárvédelemre nevelés. Ennek jegyében Madárkarácsonyfát állítottunk a felső udvari magaságyásba, amit közösen díszítettünk fel. Minden csoport különleges díszeket készített, melyek többsége madarak által fogyasztható finom csemege. A gyerekek a pompás fát körül állva, vidám énekkel hívogatták a madarakat az ünnepi „asztalhoz”.

December 20-án elérkezett a negyedik adventi gyertyagyújtás napja. Az aulában a díszes karácsonyfa mellett rendeztük meg közösségünk karácsonyát. Az ünneplő ruhába bújt óvodások csillogó szemmel nézték a kis Jézus születésének történetét, a nagycsoportosok Betlehemes játékát. Közös éneklés után meglepetések és finom karácsonyi ebéd várta a gyerekeket.