01
FEBR
2019

A Ritmusvarázs Ütőegyüttes vendégjátéka Svájcban

A svájci Riehen városban található Schlagzeug- und Marimbaschule Edith Habraken zeneiskolával 2017-ben kezdődött a kapcsolatfelvétel, kint tanító magyar kolléganőm, Sier Tímea kezdeményezésére. A Tornado Band együttest 2018 tavaszán fogadtuk Pécsen, és a Magtár Látogatóközpontban adtunk közös koncertet.

Az idei tanévben ránk várt az utazás. A náluk hagyományos újévi koncertre hívtak meg minket. Repülővel indultunk 2019.01.25-én Svájcba. A reptéren szülők vártak” Wilkommen Ritmusvarázs” felirattal. A zeneiskolába vittek minket, ahol  darts, kirakó, ügyességi korongjáték, kötetlen zenélgetés és vacsora várt ránk. Másnap Basel belvárosába látogattunk. A hosszas séta folyamán sok szép épületet és utcát láttunk. E mellett megtekintettük a Tinguely múzeumot, és egy népszokást, a Vogel Griff hagyományt is láthattuk a Rajnán. Délután próbáltunk, majd közös bowling partira és pizza vacsorára mentünk a közeli Weil am Rhein német városba. Vasárnap délelőtt Riehen egyetlen katolikus templomában a St. Franziskus templomban részt vettünk egy ökumenikus Istentiszteleten.

Délután 4 órakor kezdődött az újévi koncert, ahol négy ütőegyüttes működött közre. Volt közös dalunk a Tornado Banddel, és a fináléban mind a 4 együttes zenészei közreműködtek.  Műsorunk után az új iskolapólókat adtuk át a diákoknak, akik erre a közös záródalra felvették a pólókat. Január 28. hétfőn élményekkel gazdagon érkeztünk haza.

Köszönettel tartozunk a Pécsi Egyházmegyének az elnyert pályázatért, az iskolavezetés együttműködéséért, és a Pécsi Rotary Club nagylelkű támogatásáért.

– Stangl-Bokor Viktória –

KÉPGALÉRIA